Trouwfeesten met DeeJay DJ Joeri

Wanneer moet ik een DJ vastleggen?

Een gouden tip, leg nu alvast deejay Joeri vast: een DJ is minstens even belangrijk als een feestzaal of fotograaf. De meeste gespecialiseerde DJ’s voor trouwfeesten zijn dan ook vrij snel geboekt! Ben je toch een beetje laat? Vraag ons dan snel even of we jouw datum nog beschikbaar hebben.

Weetje: Sommige koppels die volgend jaar trouwen, zijn nu al volop bezig met de organisatie van hun trouwfeest. De feestzaal, traiteur, fotograaf en DJ die echt bij jouw passen zijn vaak drukbezet en niet altijd even makkelijk samen te boeken op jouw favoriete datum. Wacht zeker niet te lang!

 

Onze trouwfeest video – voorstelling:

 

Openingsdans? Vermenigvuldigen?
Even een korte inleiding:

Traditiegetrouw is de openingsdans een slow die een speciale betekenis heeft voor het gelukkige paar, maar je kan ook kiezen voor een Engelse wals of een foxtrot, maar de etiquette verplicht dit niet. Je kan ook rekening houden met de tekst van de slow, de ene past ook beter dan de andere. Van de gasten wordt dan verwacht dat ze al hun aandacht richten op het dansende bruidspaar en hen na de openingsdans een warm applaus geven. Vaak kiezen de bruid en bruidegom de 2e openingsdans om met de ouders te dansen en de 3e openingsdans om dan te vermenigvuldigen en de dansvloer vol te krijgen. Zo is het ook direct een groot feest!

Bij de tweede dans nodigen bruid en bruidegom iemand anders uit om met hen te dansen. Dat kan de vader van de bruid zijn, terwijl de bruidegom met de moeder van de bruid danst. De derde dans is dan voor de bruid en haar schoonvader, en de bruidegom met z’n moeder. Tegenwoordig zijn er ook soms koppels die opteren voor 1 dans:enkel de openingsdans en nadien mag de dj beginnen het feest. Tijdens het feest draai ik sowieso nog een aantal blokjes van slows. Uit ervaring zijn er op een trouwfeest meestal veel koppels aanwezig en staat de dansvloer op deze momenten goed vol.

 

Voorbeeld van enkele van onze trouwfeesten (de openingsdans):

Een trouwfeest zonder traditionele openingsdans, maar met een mix kan natuurlijk ook (ambiance verzekerd!):

Tijdens het trouwfeest van Anaïs en Jordi werd de openingsdans-remix op voorhand ingestudeerd. Een leuk dansje is het gevolg, en natuurlijk véél ambiance!

 

Andere typische dansen

Michel Sardou met ‘Les Lacs du Connemara’ is een veelgevraagde topper tijdens onze trouwfeesten. Ambiance gegarandeerd!

Naast de openingsdans kunnen we dus ook heel wat traditionele dansmuziek draaien zoals deze scottish op een van onze feesten. Aangezien deze muziek een van onze specialiteiten is hebben we héél wat van deze muziek mee.

Aangezien we het belangrijk vinden om te investeren in klank én licht doen we dit dus beide. Hier zie je ook een grote opstelling met onze eigen installatie opgebouwd en bediend door DJ Joeri.

Welke openingsdans kies ik?

Dat varieert van koppel tot koppel. Muziek is een keuze die je maakt uit emotie. Sommige muziek past bij vrolijke momenten, andere bij droevige momenten en weer andere bij romantische momenten. Voor iedereen is dat dus anders naar eigen beleving. Een openingsdans kan NOOIT verkeerd zijn, maar de ene is al makkelijker te dansen dan de andere. Heb je echt geen idee wat gekozen? Maak een vrijblijvende afspraak voor meer informatie, ik breng een heel aantal voorbeelden mij waaruit u dan inspiratie kan opdoen.

 

Nog een video van een typische openingsdans:

 

Ambiance kan soms met eenvoudige nummers, bekijk deze video waarbij de gasten actief betrokken worden bij de muziek:

 

Een voorbeeld opstelling van onze eigen installatie tijdens een trouwfeest:

Uitvoering LUXE:

Uitvoering BASIS: